Welkom!

Gunfire is een militair museum gebouwd rond de artillerie- en pantservoertuigen. Het merendeel van deze voertuigen zijn afkomstig van na de tweede wereldoorlog.

 

Ondanks de beperkingen in het verleden, weten dit jaar reeds meer dan 10.400 bezoekers ons te vinden.

Momenteel zijn we op dinsdag en donderdagnamiddag open (13u – 15u30) en tijdens speciale acties. Op dinsdag- en donderdagnamiddag zijn we open met de artillerieloodsen (pantserartillerie), de luchtdoelartillerieloods en enkele toestellen van het licht vliegwezen. Bij evenementen die doorgaan in het weekend (voornamelijk op zondag) is het gedeelte ‘Pantsers’ ook geopend.

Groepen (ongeveer 10 personen) kunnen reserveren 7 op 7 dagen. Dit moet wel tijdig gebeuren (liefst 14 dagen op voorhand).

Buiten het toeristisch seizoen (30 september – 30 april) is Gunfire open op de derde zondag van de maand. Deze zondagsopening valt samen met de actie van Winter On Wheels. Oldtimers die opgesteld worden in Perron Noord en op de terreinen van Gunfire.

Het gedeelte pantsers wordt mee onderhouden door de vzw tankmuseum.
Eventjes de aandacht vestigen op het feit dat de vzw tankmuseum een aparte vzw is. Ondanks wat de naam ook laat vermoeden is de vzw tankmuseum geen museum. Het bestaat uit herstellers van pantservoertuigen die opdrachten uitvoeren voor het legermuseum.

Dit is een melding om misbruik te vermijden. We merken dat mensen oude spullen afgeven aan mensen van een of andere vzw. Hierbij verkeren zij in de overtuiging dat dit ten goede komt van Gunfire, terwijl dit niet zo is. Deze gang van zaken is verboden door de WHI! Als er spullen afgegeven worden moet dit via de Rudi Velaers (Depot Commandant) of Jos Janssens (Opdrachthouder WHI).