Welkom!

In de maanden juli en augustus zijn we elke zondag open voor het publiek tussen 11 uur en 17u. Inkomprijs blijft gehandhaafd op 5 euro per volwassene. Tot zondag!

Gunfire is een militair museum gebouwd rond de artillerie- en pantservoertuigen. Het merendeel van deze voertuigen zijn afkomstig van na de tweede wereldoorlog.

Dit jaar mochten we reeds meer dan 5200 bezoekers en 40 groepen verwelkomen. Dit alles werd gerealiseerd met een budget van nul euro. Al wat je er zien kan, werd gerealiseerd door een groep vrijwilligers.

Momenteel zijn we op dinsdag en donderdagnamiddag open (13u – 15u30) en tijdens speciale acties. Op dinsdag- en donderdagnamiddag zijn we open met de artillerieloodsen (pantserartillerie), de luchtdoelartillerieloods en enkele toestellen van het licht vliegwezen. Bij evenementen die doorgaan in het weekend (voornamelijk op zondag) is het gedeelte ‘Pantsers’ ook geopend. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. (Er wordt 2 euro per persoon gevraagd voor een gids).

Groepen (ongeveer 10 personen) kunnen reserveren 7 op 7 dagen. Dit moet wel tijdig gebeuren (liefst 14 dagen op voorhand). Momenteel aanvaarden we geen groepen omdat we volop in onderhandeling zijn met de gemeente en met het moederhuis WHI.

Het gedeelte pantsers wordt mee onderhouden door de vzw tankmuseum.
Eventjes de aandacht vestigen op het feit dat de vzw tankmuseum een aparte vzw is. Ondanks wat de naam ook laat vermoeden is de vzw tankmuseum geen museum. Het bestaat uit herstellers van pantservoertuigen die opdrachten uitvoeren voor het legermuseum. (Wat ze ook zeer goed doen.)

Dit is een melding om misbruik te vermijden. We merken dat mensen oude spullen afgeven aan mensen van een of andere vzw. Hierbij verkeren zij in de overtuiging dat dit ten goede komt van Gunfire, terwijl dit niet zo is. Deze gang van zaken is verboden door de WHI! Als er spullen afgegeven worden moet dit via de Rudi Velaers (Depot Commandant) of aan Rik Brulez.