Welkom!

Gunfire is een militair museum gebouwd rond de artillerie- en pantservoertuigen. Het merendeel van deze voertuigen zijn afkomstig van na de tweede wereldoorlog.

Ondanks de beperkingen in het verleden, weten dit jaar reeds meer dan 1000 bezoekers ons te vinden. (Vorig jaar meer dan 10.000 bezoekers.)

Momenteel zijn we op dinsdag en donderdagnamiddag open (13u – 15u30) en tijdens speciale acties. Op dinsdag- en donderdagnamiddag zijn we open met de artillerieloodsen (pantserartillerie), de luchtdoelartillerieloods en enkele toestellen van het licht vliegwezen. Bij evenementen die doorgaan in het weekend (voornamelijk op zondag) is het gedeelte ‘Pantsers’ ook geopend.

Groepen (ongeveer 10 personen) kunnen reserveren 7 op 7 dagen. Dit moet wel tijdig gebeuren (liefst 14 dagen op voorhand).

Dit voorjaar is Gunfire open op zondag 29 april (opening toeristisch seizoen) en zondag 20 mei (Fortengordel). Op 3 juni plannen we een fototentoonstelling rond het thema BSD, verzorgd door de mensen van de vzw tankmuseum. Vanaf 30 juni is er een reorganisatie in Gunfire en voor de periode erna zullen nieuwe richtlijnen komen.

Het gedeelte pantsers wordt mee onderhouden door de vzw tankmuseum.
Eventjes de aandacht vestigen op het feit dat de vzw tankmuseum een aparte vzw is. Ondanks wat de naam ook laat vermoeden is de vzw tankmuseum geen museum. Het bestaat uit herstellers van pantservoertuigen die opdrachten uitvoeren voor het legermuseum. (Wat ze ook zeer goed doen.)

Dit is een melding om misbruik te vermijden. We merken dat mensen oude spullen afgeven aan mensen van een of andere vzw. Hierbij verkeren zij in de overtuiging dat dit ten goede komt van Gunfire, terwijl dit niet zo is. Deze gang van zaken is verboden door de WHI! Als er spullen afgegeven worden moet dit via de Rudi Velaers (Depot Commandant) of Jos Janssens (Opdrachthouder WHI).