Welkom!

Gunfire is een militair museum gebouwd rond de artillerie en pantservoertuigen.

Artillerie is vanaf het ontstaan van het kamp van Brasschaat het legeronderdeel dat bepalend is voor wat er in het kamp gebeurde. De artillerie heeft in het verleden heel wat pantservoertuigen gehad, meer dan het tankwapen heeft gehad. Dit heeft er toe geleid dat de meeste van onze pantserartillerie als tanks worden aanzien.
Tanks zijn er ook aanwezig. Met het verdwijnen van de depot te Kapellen hebben de vrijwilligers van de v.z.w. Tankmuseum een stek gekregen in Brasschaat. Enkel op zondag  zijn zij aanwezig en voeren herstellingen uit aan pantservoertuigen in opdracht van de War Heritage Institute (opvolger van het Koninklijk Legermuseum.)
Onder leiding van Wim Duverger wordt een deel van de collectie toegankelijk gemaakt voor het publiek. Dit deel van de collectie is enkel toegankelijk wanneer een gids van de v.z.w. tankmuseum aanwezig is (Meestal op zondag, uitzonderlijk in de week).
Hierdoor kunnen we beroep doen op heel wat plaatselijk aanwezige kennis en vrijwilligers. Deze lokale voedingsbodem is ook de reden van het ontstaan van het museum-depot.

Ondanks de beperkingen in het verleden, weten dit jaar reeds meer dan 6400 bezoekers ons te vinden, en dit is in stijgende lijn.

Momenteel zijn we op  dinsdag en donderdagnamiddag open en tijdens speciale acties. Groepen kunnen reserveren 7 op 7 dagen. Dit moet wel tijdig gebeuren, en een groep telt ongeveer 10 personen.

Tijdens het toeristisch seizoen (30 april – 30 september) is Gunfire open tijdens de eerste zondag van de maand.