Welkom!

Zondag 3 Juni is Gunfire open voor het publiek. De vzw tankmuseum brengt dan een fototentoonstelling rond de Belgische Strijdkrachten in Duitsland.
Inkom tegen betaling. (oud militairen (mits voorlegging van een bewijs), militairen leden van de vzw Vrienden van het Legermuseum en de vzw tankmuseum hebben gratis toegang.)

Zondag 10 juni organiseert John Osselaer zijn tweede editie van schaalmodellen.

Gunfire is een militair museum gebouwd rond de artillerie- en pantservoertuigen. Het merendeel van deze voertuigen zijn afkomstig van na de tweede wereldoorlog.

Ondanks de beperkingen in het verleden, weten dit jaar reeds meer dan 3200 bezoekers ons te vinden.

Momenteel zijn we op dinsdag en donderdagnamiddag open (13u – 15u30) en tijdens speciale acties. Op dinsdag- en donderdagnamiddag zijn we open met de artillerieloodsen (pantserartillerie), de luchtdoelartillerieloods en enkele toestellen van het licht vliegwezen. Bij evenementen die doorgaan in het weekend (voornamelijk op zondag) is het gedeelte ‘Pantsers’ ook geopend. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. (Er wordt 2 euro per persoon gevraagd voor een gids).

Groepen (ongeveer 10 personen) kunnen reserveren 7 op 7 dagen. Dit moet wel tijdig gebeuren (liefst 14 dagen op voorhand).

Op de zondagen  20 mei (vrije toegang), 27 mei, 3 juni, en 17 juni,  kan je Gunfire bezoeken tegen betaling. Dit iedereen de kans te geven om de fototentoonstelling Henri Mau (vrij toegang enkel voor de fototentoonstelling) kan bezocht worden.

Dit voorjaar is Gunfire open op zondag 20 mei (Fortengordel). Er wordt op deze dag geen toegangsgeld gevraagd. Op 3 juni plannen we een fototentoonstelling rond het thema BSD, verzorgd door de mensen van de vzw tankmuseum.Op 10 juni is er een tentoonstelling van schaalmodellen. Vanaf 30 juni is er een reorganisatie in Gunfire en voor de periode erna zullen er nieuwe richtlijnen komen.

Het gedeelte pantsers wordt mee onderhouden door de vzw tankmuseum.
Eventjes de aandacht vestigen op het feit dat de vzw tankmuseum een aparte vzw is. Ondanks wat de naam ook laat vermoeden is de vzw tankmuseum geen museum. Het bestaat uit herstellers van pantservoertuigen die opdrachten uitvoeren voor het legermuseum. (Wat ze ook zeer goed doen.)

Dit is een melding om misbruik te vermijden. We merken dat mensen oude spullen afgeven aan mensen van een of andere vzw. Hierbij verkeren zij in de overtuiging dat dit ten goede komt van Gunfire, terwijl dit niet zo is. Deze gang van zaken is verboden door de WHI! Als er spullen afgegeven worden moet dit via de Rudi Velaers (Depot Commandant) of Jos Janssens (Opdrachthouder WHI).