Opendeurdag in het Gunfire Museum (Brasschaatse Film)

Datum: 16/09/2017 –

Op 10 september brachten zo’n 1300 bezoekers een bezoek aan het Gunfire Museum. Het nodige werd gedaan om collectiestukken te tonen die niet in de toonzalen staan.

Gunfire is een militair museum, gebouwd rond de artillerie- en pantservoertuigen. Momenteel is het museum op dinsdag en donderdagnamiddag open (13u – 15u30) en tijdens speciale acties. Op dinsdag- en donderdagnamiddag zijn we open met de artillerieloodsen (pantserartillerie), de luchtdoelartillerieloods en enkele toestellen van het licht vliegwezen. Bij evenementen die doorgaan in het weekend (voornamelijk op zondag) is het gedeelte ‘Pantsers’ ook geopend.

Groepen (ongeveer 10 personen) kunnen reserveren 7 op 7 dagen. Dit moet wel tijdig gebeuren bij Jos Janssens via janssens.jos@telenet.be of 0473 446 447.

Buiten het toeristisch seizoen (30 september – 30 april) is Gunfire open op de derde zondag van de maand. Deze zondagopening valt samen met de actie van Winter On Wheels. Oldtimers die opgesteld worden in Perron Noord en op de terreinen van Gunfire. een aanrader voor liefhebbers van militaire geschiedenis of gewoon voor een leuke zondagmiddag uit.

Bron: Brasschaatse Film