Expo over iconische Leopardtanks (Het Laatste Nieuws)

Datum: 22/07/2017 –

BRASSCHAAT

In het Gunfire Museum in Brasschaat staat zondag een speciale expositie op het programma over de iconische Leopard tank. “Aanleiding van deze tentoonstelling is het feit dat het exact vijftig jaar geleden is dat het Belgisch leger zijn eerste Leopard aankocht”, vertelt Luc Sevenhans, Brasschaats schepen van militaire relaties (N-VA). “Op een gegeven moment had ons leger zelfs 344 Leopards in het bezit. Vijf oude exemplaren staan zondag in een aparte ruimte van het Gunfire Museum. Er is ook een gedeeltelijk ontmantelde Leopard, zodat je kan zien hoe zo’n gevaarte er van binnen uit zag. Naast de echte tanks is er ook een stand met modelbouwtanks.” De expo ‘Cool tanks for the cold war’ is zondag tussen 10 en 18 uur te bezoeken in het museum aan de Licht Vliegwezenlaan. De prijs bedraagt vier euro. Kinderen onder de 14 jaar en militairen mogen gratis binnen. (KDC)

Bron: Het Laatste Nieuws