IN BEELD. Cultuurcentrum viert met Radio Modern (GvA)

Datum: 12/06/2017

BRASSCHAAT –  Om het dertigjarig bestaan van het Brasschaats cultuurcentrum te vieren werd Radio Modern ingehuurd. Als locatie werd gekozen voor de hangar in de Licht Vliegwezenlaan.

Ongeveer 250 bezoekers daagden op, de meerderheid verkleed in de stijl van de jaren 40 en 50. Met de ondergaande zon aan het vliegveld bood dit een uniek zicht. In de oude loods stond een groot podium waar vooral de band Slick Nick & The Casino Special voor ambiance zorgde.

“We zijn zeer blij met deze eerste editie. Ik zou dit graag ieder jaar herhalen, mits enkele aanpassingen uiteraard. De mensen van Radio Modern brengen overal hetzelfde programma, zij stellen alles zelf op. Ze waren zelf ook sterk onder de indruk van de setting hier”, reageert cultuurschepen Karina Hans (N-VA).

Er werd door de bezoekers ook stevig gedanst. Heel wat personeelsleden van de gemeente toonden hun verborgen talenten. Vicepremier Jan Jambon (N-VA) kwam eveneens een kijkje nemen. De minister hield zich wel angstvallig ver van de dansvloer verwijderd.

Uitbreiding

Het Brasschaats cultuurcentrum werd dertig jaar geleden opgericht in de Oude Pastorie op het Armand Reusensplein. Het gebouw kreeg een culturele infrastructuur.

Ook de neogotische Sint-Jozefskapel in de Augustijnslei werd omgebouwd tot expositieruimte.

Later werd de Ruiterhal in het gemeentepark onder handen genomen. Van de paardenstalling werd een polyvalente feestzaal gemaakt. De erkenningen voor het cultuurcentrum volgden elkaar op. In 2006 werd de infrastructuur nog uitgebreid met het vroegere bankgebouw Antverpia in Mariaburg.

– door jbr

Bron: Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *