Fortengordel verwacht zondag tienduizend bezoekers (Gazet van Antwerpen)

Datum : 17/05/2017

BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO / STABROEK / KAPELLEN – De negende editie van de Fortengordel loopt nu zondag onder het motto ‘Herover de forten’. 23 forten, de Schans van Puurs en het Gunfire museum in Brasschaat doen mee.

De Fortengordel is een jaarlijks fiets- en wandelevenement dat deelnemers de kans biedt de fortengordels in en rond Antwerpen te ontdekken.  Sedert enkele jaren heeft de provincie de oorspronkelijke sportieve benadering verschoven en kiest ze er nu voor om het erfgoed en de huidige rol van de forten in de verf te zetten. Dat de 9de editie in het fort van Stabroek werd voorgesteld is geen toeval. Stafort viert zijn twintigste verjaardag en legt als fort al twee decennia de klemtoon op recreatie, natuur en cultuur.

“Dit jaar kunnen mensen terecht in 23 forten, de Schans van Puurs en het Gunfire Musem in Brasschaat. Lillo en Fort 6  in Wilrijk zijn twee nieuwkomers. De provincie stippelde via de fietsknooppunten vijf suggestieroutes uit die leiden langs de verschillende forten. Dit jaar is het thema ‘Forté en worden er in heel wat forten muzikale activiteiten georganiseerd”, geeft gedeputeerde Luk Lemmens mee.

Info : zondag 21 mei, www.fortengordel.be www.stafort.be

Bron: Gazet van Antwerpen