Ecoparking opent dit voorjaar (Het Laatste Nieuws)

Datum: 10/02/2017

Binnenkort kunnen bezoekers en toeristen gebruikmaken van de nieuwe ecoparking aan het militair domein ‘Klein Schietveld’ aan de Licht Vliegwezenlaan. Met plek voor 110 voertuigen wordt het natuur- en groengebied een stuk verkeersveiliger. De opening is dit voorjaar voorzien.

Het domein is een militair oefengebied dat gedeeltelijk voor het publiek is opengesteld. Omdat het gebied, met Perron Noord, het Gunfire Museum, de luchtverkeerstoren, recreatieve fietsroutes en spoorfietsen als trekpleisters, een grote aantrekkingskracht heeft op toeristen en fietsers, komt daar ook een grotere verkeersdrukte bij.

Daarom zal de Licht Vliegwezenlaan, die dwars door het militair domein loopt, met een bareel afgesloten worden ter hoogte van het Gunfire Museum. Zo kunnen bezoekers met hun wagens niet langer tot aan de zogenaamde ‘grote loskade’ rijden, maar moeten de voertuigen voortaan geparkeerd worden op de nieuw aangelegde ecologische parking. (KCS)

Bron: www.hln.be/regio/nieuws-uit-brasschaat/ecoparking-opent-dit-voorjaar-a3076922/