Nieuwe Ecoparking vlakbij attractiegebied (Parkbode)

Datum: Februari 2017

Gebied rond vliegveld trekt meer en meer toeristen aan

Het militair domein Klein Schietveld aan de Licht Vliegwezen staat al langer bekend om tal van attracties. In het voorjaar wordt een nieuwe ecoparking geopend en kunnen bezoekers en toeristen gebruikmaken van de nieuwe centrale parkeerplaats op een boogscheut van al die trekpleisters.
Met plek voor 110 voertuigen wordt het natuur- en groengebied bovendien ook een stuk verkeersveiliger.

Het domein is een militair oefengebied dat ten dele voor het publiek is opengesteld. Het behoort tot het Europees beschermde Nature 2000-gebied. De militaire autoriteiten en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) dragen hier samen zorg voor. Dit zeldzame stuk natuur wordt druk bezocht door zowel wandelaars als fietsers en staat onder het beheer van het ANB.

Omdat het gebied een grote aantrekkingskracht heeft op toeristen en fietsers, komt daar vanzelfsprekend ook een grotere verkeersdrukte bij. Zodra de parking opent zal de Licht Vliegwezenlaan, die dwars door het militair domein loopt, daarom met een bareel afgesloten worden ter hoogte van het Gunfire Museum.
Zo kunnen bezoekers met hun wagens niet langer tot aan de zogenaamde grote loskade rijden, maar moeten de voertuigen voortaan geparkeerd worden op de nieuw aangelegde ecologisch parking.

ecologisch

Die ecoparking is aangelegd in waterdoorlatende materialen.
Het regenwater wordt bovendien voor 100% ter plaatse geïnfiltreerd door de nieuw aangelegde buffergrachten. Voor de aanplanting is gemengd inheems plantsoen voorzien. Om het geheel mooi aan te kleden en niet te kaal te laten, komen er ook nog streekeigen hoogstammige bomen zoals beuken, eiken en lindebomen. Op een figuurlijke, maar bijna letterlijke boogscheut van de parking zijn tal van toeristische succesnummers te vinden. Perron Noord, het Gunfire Museum, de luchtverkeerstoren, recreatieve fietsroutes, spoorfietsen,…

Bron: Parkbode